Swoją harcerską przygodę rozpoczęłam w 117GZ a jako harcerka kontynuowałam ją w 117ŁDH "Polana". Pierwszą poważną funkcję jaką pełniłam było bycie zastępową zastępu Ogniki (który aktualnie jest w naszej drużynie!) Przygodę jako kadra rozpoczęłam w 17GZ. Po czasie wróciłam do korzeni i zostałam przyboczną w drużynie harcerskiej gdzie sama się wychowywałam. Aktualnie prowadzę naszą drużynę ❤ Funkcja ta sprawia mi ogromnie wiele przyjemności, ciesze się na każde działanie z harcerzami i choć z pozoru może się wydawać, że teraz więcej daje harcerstwu niż od niego dostaje to prowadząc drużynę uczę się wiele i doświadczam rzeczy, których nie doświadczyłabym jeśli nie byłabym drużynową! :) Numer kontaktowy: 723058509 Adres e-mail: kwiatkowskaaleksandra93@gmail.com Przyboczne: Pion.Aleksandra Stańczyk i pion.Małgorzata Neidek
Swoja przygodę z harcerstwem zaczęłyśmy w wieku 7 lat w 21GZ a następnie przeszłyśmy do 117ŁDH "Polana" i spędziłyśmy ostatni rok w 117ŁDH "Rozpal To!" w której byłyśmy zastępowymi w zastępie Iskierki (który dalej działa w drużynie!). Aktualnie należmy do 7ŁDSH "Flamare". Od września 2019 pomagamy w prowadzeniu tej drużyny ❤ Funkcja kadry sprawia nam wiele radości i możliwości rozwoju dla nas i naszych harcerzy. Adres e-mail: dh.Gosia : malgosia.neidek@gmail.com dh.Ola : a.stunczyk04@gmail.com Sam. Martyna Mikucka
Harcerską przygodę rozpoczęłam dość późno bo dopiero w wieku 15 lat. Wtedy dołączyłam do "Flamare" gdzie pokazano mi, że harcerstwo jest super. Po niecałym roku zostałam przyboczną w "Rozpal To!". Pomoc w drużynie pozwala mi przekazywać to co dla mnie ważne czyli: patriotyzm i tolerancja. Ciesze się, że mogę pomóc w rozwoju młodszych harcerzy. Adres e-mail: Martyna130111@gmail.com
Dzień dobry, w piątek obędzie się kolejna kulinarna zbiórka. Podczas niej będziemy robić tortille z kurczakiem i dodatkami. Oto potrzebne składniki na kolacje na czterech osób: Tortilla: •ponad 2 pełne szklanki mąki pszennej •30g masła (razem je roztopimy) •200 ml wrzątku •sól Dodatki: Pierś z kurczaka Jajko Bułka tarta Olej Papryka słodka (przyprawa) Pomidor Mieszanka ziół (można wybrać ulubione) Starty/posiekany żółty ser Majonez Keczup Tutaj nie podajemy ilości, ponieważ każdy może sam zdecydować ile, czego chce :) Dodatkowo: 2 x patelnia Miski Duża łyżka najlepiej drewniana Nóż Wałek Oczywiście jeśli harcerze są na coś uczuleni albo czegoś nie jedzą, mogą zamienić składniki. Spotykamy się w piątek o 18:00 na jitsi https://meet.jit.si/ParticularChecksGainAs . Prosimy, aby harcerze mieli włączone kamerki i chusty na sobie.
Przesyłam Państwu link do zdjęć zrobionych podczas tegorocznego obozu :) https://photos.google.com/share/AF1QipPkgOMtc2Z-UsYbJD0k_6dgFsmDZWVqPL9zXoZOjhXKXOHApjnfzidW45xSk3Besw?key=MHlrRGlCVmtNN0oyYW5sb2ItTXkxWUhnTVd3MVlB
Dzień dobry, oto kolejna część informacji o obozie: 1. Wyjeżdżamy 9.07 o godzinie 8:00 spod Centrum Handlowego Tulipan przy Piłsudskiego. Prosiłabym, abyśmy w miejscu zbiórki spotkali się o 7:30. Wracamy 29.07 w to samo miejsce około godziny 19. 2. Ze względu na zmieniające się obostrzenia musimy poprosić Państwa o wypełnienie jeszcze trzech dokumentów, które będziemy zbierać w DNIU WYJAZDU. Bez nich harcerze nie pojadą na obóz. oto linki do oświadczeń. Oświadczenie covidowe Załącznik do karty Wyjmowanie kleszczy Prosimy, aby na dokumentach znalazły się podpisy obojga rodziców, jeśli będzie z tym problem, to prosimy o adnotacje na dole strony. 3. W plecaku podręcznym, który harcerze zabiorą do autokaru, prosimy spakować maseczkę oraz legitymację. 4. Przypominam, że harcerze nie zabierają ze sobą telefonów. 5. Prosimy spakować harcerzom kilka maseczek na wyjazd oraz mały PŁYN DO DEZYFEKCJI. 6. Harcerze powinni wziąć jeszcze ze sobą koc oraz poduszkę. W razie pytań, proszę o kontakt.
Komentarze
Prześlij komentarz